Εξετάσεις οδήγησης: Αλλάζουν τα πάντα - Σε άλλη πόλη θα είναι ο εξεταστής, σε άλλη ο εξεταζόμενος!

Νέες αλλαγές, αυτή τη φορά στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, φέρνει η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Ν. Μαυραγάνη, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σε 3 μήνες και θα αφορούν και την εξέταση οδήγησης και αυτή των θεωρητικών.
Ο υφυπουργός, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, είπε ότι εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία επαφή, και μάλιστα θα βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις. Για παράδειγμα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τη Χαλκίδα, θα γίνονται από εξεταστές της Δράμας. Όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να δίνει εντολές.
Και σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει η … παραδοσιακή συναλλαγή με τον χρηματισμό εξεταστών εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία φυσική επαφή, ενώ για κάθε εξέταση οι εξεταστές θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε ημέρα. Τη μια ημέρα δηλαδή οι εξεταζόμενοι της Πάτρας θα εξετάζονται από εξεταστές της Αθήνας και την επομένη από εξεταστές της Λάρισας…
Παράλληλα με δειγματοληπτικούς ελέγχους θα γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος για την παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα.