Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες μας αποχαιρετά η εβδομάδα. Ο καιρός θα χαλάσει αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Από το βράδυ όμως θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η κεντρική Μακεδονία.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή, αναφέρει:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 , βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ιονίου, στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 700 μέτρα).
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές τα οποία από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.