Νέο έκτακτο δελτίο του Mega – Εργαζόμενοι: «Οι μέτοχοι δεν διεκδικούν άδεια, μας κλείνουν»

Νέο έκτακτο δελτίο έβγαλαν στον αέρα οι εργαζόμενοι του mega σήμερα στις 8 το βράδυ, με την παρουσιάστρια Ναταλί Κακκαβά, να δηλώνει ότι “το Mega είναι ακόμα εδώ”.

Η παρουσιάστρια είπε ότι το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και ότι απ’ την πλευρά του MEGA δεν υποβλήθηκε αίτηση. «Δυστυχώς το MEGA δεν είναι μέσα σε αυτούς.

«Εγώ είμαι εδώ αυτή τη στιγμή όχι ως δημοσιογράφος ή παρουσιάστρια αλλά ως μητέρα, γυναίκα και εργαζόμενη. Κύριοι πολιτικοί και τραπεζίτες εμάς μας σκέφτεστε;» είπε μεταξύ άλλων η Ν. Κακκαβά κάνοντας λόγο για μια «χιονοστιβάδα» καθώς, όπως είπε, «εργασίες χάνονται καθημερινά». «Για εμάς η ανησυχία έχει χτυπήσει κόκκινο».

«Ήταν επιλογή των μετόχων μας» είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου απ’ το στούντιο, προσθέτοντας: «Τη σεβόμαστε αλλά δεν συμφωνούμε».

Στο έκτακτο δελτίο επίσης μεταδόθηκαν και όσα ανέφερε σήμερα ο μεγαλομέτοχος του Mega, Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνάντηση που είχε με τους εκροσώπους των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον αέρα ο Πάνος Τουμάσης, ο κ. Βραδινογιάννης τόνισε πως το κρίσιμο σημείο για να μην υπάρξει η κάθοδος για αδειοδότηση ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Ένα ακόμη πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Βαρδινογιάννη ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

Δείτε το δελτίο:

Όλες οι παρεμβάσεις στο έκτακτο δελτίο:

Μαρία Αντωνιάδου(Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ): Το Μεγάλο Κανάλι είναι εδώ αφού είμαστε όλοι εδώ

«Το Μεγάλο Κανάλι είναι εδώ αφού είμαστε όλοι εδώ. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, και θα είμαστε εδώ. Καλώ τους μετόχους, την κυβέρνηση και τις τράπεζες να αναλάβουν την ευθύνη τους», δήλωσε απ’ τον αέρα του MEGA η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. «Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει ακόμα και οικονομικά την προσπάθειά σας», είπε απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, που σημείωσε νωρίτερα ότι παραμένουν απλήρωτοι επί 15 μήνες.

Σβίγγου: Άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι

«Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια παίζεται ένα άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες σας. Οι μέτοχοι θα μπορούσαν να είχαν προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά δεν το επέλεξαν αυτό. Το ότι δεν κάνουν αίτηση άδεια βαραίνει τους ίδιους και όσους το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κλείσει το MEGA και άλλα κανάλια» δήλωσε στο δελτίο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου.

«Η κυβέρνηση σαφέστατα και πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα σας. Πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στήριξης των εργαζομένων», δήλωσε ακόμη στη συνέχεια αλλά υπογράμμισε αναφερόμενη στους μετόχους του καναλιού ότι:«Είναι δική τους επιχειρηματική επιλογή και είναι δική τους επιλογή το αν τελικά θα κλείσει ο σταθμός, κάτι που απεύχομαι».

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους μετόχους. Δεν θέλω να σας κάνω υποδείξεις για το πώς θα συνεχίσετε τον αγώνα σας. Εκείνοι οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έριχναν κροκοδείλια δάκρυα και έλεγαν ότι ο διαγωνισμός οδηγεί σε μαύρο τα κανάλια θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», κατέληξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπυράκη: Προτεραιότητα να σωθούν θέσεις εργασίας και δεδουλευμένα

Στο έκτακτο δελτίο των 20:00 μίλησε και η Μαρία Σπυράκη, που για χρόνια εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι: «Όλη αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, προσπάθειες άμεσες και είναι η ώρα οι κόποι τους να ανταμειφθούν, αντί να βρεθούν στον δρόμο».

Όπως είπε «υπάρχει περιθώριο δανειοδότησης» και «καλούμε τους μετόχους να κάνουν αίτηση».

Επίσης σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και να δοθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις σε όσους έχουν αποχωρήσει. Κι αυτή η άποψη, σημείωσε εκπροσωπεύει όχι μόνοι την ίδια αλλά και τη Νέα Δημοκρατία στο σύνολό της.

Χρηστίδης: Λύση εδώ και τώρα

Την ευχή του να συνεχίσει τη λειτουργία του ο τηλεοπτικός σταθμός εξέφρασε ο Παύλος Χρηστίδης, αφήνοντας όμως αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορώ να αποφύγω να πω ότι η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση στοχοποίησε απόλυτα το MEGA και τον πλουραλισμό» είπε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε λέγοντας: «Πάρα το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μια μεθόδευση πρέπει να δούμε εδώ και τώρα πώς θα βρεθεί η λύση, να μην οδηγηθούν 420 οικογένειές στην ανεργία και στην ανασφάλεια. Όλοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εξαιρετικό προβληματισμό».