Στον «χορό» των Ρίχτερ η Μακεδονία - 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς - Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 06:24 το Κιλκίς κι έγινε αισθητός ακόμη και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Κιλκίς, μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης, κοντά στο χωριό Δονάτο. Πολλοί κάτοικοι βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει αναφορές σε ζημιές.

Μάλιστα μέσα στη νύχτα στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, μικρού μεγέθους, μία εκ των οποίων σημειώθηκε στις 00:13 με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς,

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η συνεχείς σεισμική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν επιτρέπει προς το παρόν να μιλήσει κανείς για τον κύριο σεισμό. Όπως είπε οι σεισμικές δονήσεις έγιναν σε μια περιοχή με πολλά ενεργά ρήγματα τα οποία μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό.

Ο  καθηγητής Γεωφυσικής, Ευθύμης Λέκκας είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να αποφύγουν σπίτια και κτήρια παλιάς κατασκευής τα οποία μπορεί να έχουν επιβαρυνθεί από τον σεισμό. Χαρακτήρισε μάλιστα “σμηνοσειρά” τη βραδινή σεισμική δραστηριότητα και πρόσθεσε επίσης ότι οι σεισμοί στην περιοχή θα συνεχιστούν και δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί.