Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα – «Οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις»

Μαζί με χιλιάδες ανθρώπους που αποφάσισαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας, βρίσκονται και ελεγκτές της εφορίας.

Οι περιοχές που οι ελεγκτές έχουν στήσει … καρτέρι είναι η  Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμακτσαλάν, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη, το Περτούλι και το Μέτσοβο.

Οι ελεγκτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή των Καλαβρύτων, βεβαιώνοντας σε κάποιες περιπτώσεις παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό τόσο την Πρωτοχρονιά όσο και καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, παρά το γεγονός ότι η φυσική τους παρουσία αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν είναι πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο τον φορολογούμενο, που πρέπει να ζητά αποδείξεις για τις υπηρεσίες που του παρέχονται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εφοριακών Αττικής Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι όσο αυστηρά κι αν είναι τα πρόστιμα, εάν ο καταναλωτής δεν χρειάζεται την απόδειξη θα είναι δύσκολο να τη ζητήσει. Κάποια στιγμή λοιπόν να καταλάβει ο νομοθέτης ότι πρέπει η απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής να αφαιρείται από το εισόδημά του. Μόνο τότε θα είναι χρήσιμη για τον καταναλωτή και θα πρέπει εκείνος να την παίρνει, να την αφαιρεί από το εισόδημά του και να μην φορολογείται.