Αναβάλλονται ξανά οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία έως και τις 3 Ιανουαρίου

Σε νέα αναβολή των πλειστηριασμών μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου στα Ειρηνοδικεία της Αττικής, το Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, με επισπεύδοντες τράπεζες, Δημόσιο, Δήμους και ασφαλιστικά ταμεία, προχωρούν ο συμβολαιογράφοι.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, αναβλήθηκαν και πάλι οι πλειστηριασμοί  προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν ακόμη και την επ’ αυτοφώρω διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Αντίθετα, κανονικά θα διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών αλλά και όλοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου

«Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

· Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017
· Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
· Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά.»