Ο ΕΦΕΤ αποσύρει από τα ράφια τα προϊόντα που ίσως δηλητηρίασαν οι αναρχικοί

Να μην αγοράσουν τα προϊόντα που απειλεί ότι μόλυνε η αναρχική ομάδα “Μαυροπράσινοι Εμπρηστές” προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακόμη, καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απομακρύνουν άμεσα τα εν λόγω προϊόντα από τους χώρους πώλησης.

Πρόκειται για:

Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, οι εταιρείες που διαθέτουν στην αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η προκυρηξη

“Αυτές τις μέρες των χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτέρα περιτυλίγματα. Όλο αυτο το πανυγήρι εχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα οπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση.

Γιαυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε σαμποτάζ στα παρακάτω προιόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε ένα δείγμα οπτικού υλικού από τα προιόντα που δηλητηριάσαμε με υδροχλωρικό οξύ, βήμα προς βήμα. Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. Τα προιόντα που δηλητηριάστηκαν είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα.

Για καθε προιόν δείχνουμε ακριβώς πως βάλαμε το υδροχλωρικό οξύ και το τελικό αποτέλεσμα όταν αυτό είναι ετοιμο να επανατοποτετηθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μαυροπράσινοι Εμπρηστές”.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και το 2016 είχε απειλήσει με το σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις ΙΙ».

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του κειμένου, την υπόθεση ερευνά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι φωτογραφέις που δόθηκαν στη δημοσιότητα: