Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Ελ. Βενιζέλου στην Αγία Βαρβάρα - Ανάσα για τους εμπόρους

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, μπροστά από την Πλατεία Αγ. Ελεούσας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που είχε καταληφθεί για το εργοτάξιο κατασκευής του Σταθμού του Μετρό, στο πλαίσιο του έργου της Επέκτασης της Γραμμής 3, στο τμήμα «Χαϊδάρι –Πειραιάς».

Η παράδοσή της οδού Ελ. Βενιζέλου σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, προβλεπόταν να γίνει περίπου ένα χρόνο αργότερα, ταυτόχρονα δηλαδή με την παράδοση της Πλατείας.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., ωστόσο, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου κατέβαλαν συστηματικές προσπάθειες, με αποτέλεσμα να παραδοθεί νωρίτερα αυτό το τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι κάτοικοι και τα εμπορικά καταστήματα πριν τα Χριστούγεννα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, που συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε κ. Θόδωρο Παπαδόπουλο, αναφέρθηκε και στην πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου: «Έχουμε φτάσει στο 98% της διάνοιξης της σήραγγας, στο 60% της υλοποίησης του έργου. Η εκτίμηση είναι ότι πάρα πολύ σύντομα θα μπορούμε να επισκεφτούμε και τους άλλους σταθμούς – και το σταθμό Αγίας Βαρβάρας μέσα- όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες».

Για τη σημερινή παράδοση, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Καπλάνης τόνισε:

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το Δήμο της Αγίας Βαρβαρας, σήμερα που παραδίδεται σε κυκλοφορία ο δρόμος. Ξημερώνει μια νέα εποχή για την Αγία Βαρβάρα και γενικότερα για την Δυτική Αθήνα με την λειτουργία του σε ένα χρόνο και του σταθμού μετρό, που θα συνδέει το αεροδρόμιο με τον Πειραιά. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον υπουργό Μεταφορών, τον κύριο Σπιρτζη, ο οποίος από την αρχή υποσχέθηκε και τήρησε την υπόσχεση του ότι ο δρόμος θα παραδοθεί νωρίτερα. Τουλάχιστον οχτώ μήνες νωρίτερα παραδίδεται ο δρόμος και να ευχαριστήσω επίσης την Διοίκηση της Αττικό Μετρό και τους εργαζόμενους, καθώς και την κοινοπραξία και τους εργαζόμενους για τη σημερινή μέρα».