Νίκος Καραμανλής: Εγώ βρήκα τη χειροβομβίδα έξω απ' το σπίτι μου- Είχα δεχθεί απειλές

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα καθώς εντοπίστηκε χειροβομβίδα στο σπίτι γνωστού εκδότη στα Βριλήσσια. Πρόκειται για το σπίτι του εκδότη και ιδιοκτήτη της εταιρείας MEDIAGROUP, Νίκου Καραμανλή.

Η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και βρέθηκε με την περόνη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως στόχος ήταν να εκφοβίσουν τον εκδότη.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο εκδότης στο Newsit.gr,  ήταν λίγα λεπτά μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Βριλήσσια επέστρεψε, μαζί με τον αστυνομικό φρουρό του στο σπίτι του.

Όπως πάντα ο αστυνομικός έκανε έλεγχο στον χώρο λίγο πριν ο ίδιος κατέβει από το αυτοκίνητό του. Τότε, όπως περιγράφει ο ίδιος ο Ν. Καραμανλής, το μάτι του “έπεσε” πάνω σε ένα αντικείμενο κοντά στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι.

Το υπέδειξε στον αστυνομικό φρουρό του, ο αστυνομικός πλησίασε και τότε τόσο ο ίδιος όσο και ο αστυνομικός “πάγωσαν” καθώς είδαν ότι το αντικείμενο ήταν μια χειροβομβίδα.

Μέσα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή βρισκόταν η σύζυγος και ο γιος του. Όπως είπε δεν τους ενημέρωσε για να μην τους ανησυχήσει. Ο αστυνομικός φρουρός του εκδότη ωστόσο κάλεσε άμεσα την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια.

Αμέσως ο χώρος αποκλείστηκε. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τη χειροβομβίδα η οποία φαίνεται ότι είναι αμυντικού τύπου. Ιδιαίτερα ισχυρή δηλαδή.

Οι δράστες ωστόσο θέλοντας προφανώς να στείλουν κάποιο απειλητικό μήνυμα επέλεξαν να μην βγάλουν την περόνη και έτσι η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Όπως λέει ο εκδότης στο Newsit.gr, στο παρελθόν έχει δεχθεί απειλές, ενώ δύο φορές άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Όπως είπε στο παρελθόν έχει ενημερώσει και τον αρχηγό της Αστυνομίας ωστόσο η φρουρά του μειώθηκε και έτσι στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι δεν υπήρχε φρουρός την ώρα που οι άγνωστοι πλησίασαν και πέταξαν τη χειροβομβίδα.

Η χειροβομβίδα παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα καρέ, καρέ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του εκδότη για να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.

Ακούστε τι δήλωσε ο εκδότης στο Newsit.gr: