Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία - Χιόνια στα ορεινά

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ψυχρή εισβολή, προερχόμενη από τα Βαλκάνια, θα επηρεάσει αύριο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά, τους ισχυρούς βοριάδες, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις πυκνές νεφώσεις, ενώ αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, με έμφαση στα νησιά του Αιγαίου και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και σε χαμηλά υψόμετρα. Από την Πέμπτη, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν και ο καιρός να βελτιωθεί.
Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τάση τα φαινόμενα να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (1000μ. υψόμετρο).
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ισχυροί, έντασης 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με τάση σταδιακής εξασθένησης, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περεταίρω πτώση και θα κυμανθεί:

Στη Βόρεια Ελλάδα, από -6°C έως 12°C
Στην Ανατολική Ελλάδα, από -2°C έως 14°C
Στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0°C έως 16°C
Στο Ιόνιο, από 6°C έως 16°C
Στο Βόρειο και Α. Αιγαίο, από 2°C έως 12°C
Στο Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 6°C έως 15°C

Αττική

Αρχικά νεφελώδης καιρός, με πιθανές παροδικές βροχές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και ενδεχόμενο για τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά (600μ. υψόμετρο).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, έντασης έως 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Θερμοκρασία: από 1°C έως 13°C.
Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5°C έως 13°C.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι: από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς.
Θερμοκρασία (στην πόλη): από 1°C έως 11°C.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένουμε όμως και πάλι βροχές οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, από το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έντασης 4 έως 5 μποφόρ και από την Παρασκευή θα στραφούν σε νότιους και αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Από το Σάββατο, αναμένουμε νέα μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για χιονοπτώσεις στα ορεινά.