Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

Προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα.

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 Μποφόρ.

Το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα μια γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο και σώθηκε την τελευταία στιγμή από πολίτες που την απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για να απομακρύνει κορμούς δέντρων που είχαν πέσει.

Πολλές περιοχές σε χωριά της Κέρκυρας παραμένουν χωρίς ρεύμα, καθώς πολλές είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ προβλήματα υπήρξαν στο νοσοκομείο του νησιού και σε σχολικές εγκαταστάσεις. Στο όρος Παντοκράτορας, η βροχή έσπασε» ρεκόρ, αφού σχεδόν σε 24 ώρες έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής.

Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες στα Καλάβρυτα ξερίζωσαν ένα δέντρο, το οποίο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Αλόνησο για Βόλομ ενώ τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Λευκίμη-Ηγουμενίτσα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα από αύριο θα επηρεάσουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι και την Κυριακή τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο, πιθανώς 9 μποφόρ.