Σαν Ευρωπαίους "δεύτερης κατηγορίας" αντιμετωπίζει τους Έλληνες η Γερμανία-Τί φοβούνται οι αρχές

Σε “καραντίνα” θέτουν του Έλληνες που ταξιδεύουν στη Γερμανία οι αρχές της χώρας.

Πηγή της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας δήλωσε χαρακτηριστικά στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».

Τους λόγους για τους οποίους οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν τους Έλληνες σαν Ευρωπαίους «δεύτερης κατηγορίας» εξήγησε στη DW το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν σε γερμανικό έδαφος με πλαστά έγγραφα που δείχνουν ότι είναι Έλληνες υπήκοοι.

«Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών έλεγχων που έγιναν σε πτήσεις από την Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2017 διαπιστώθηκαν 1.000 παράτυπες είσοδοι» επισήμανε το υπουργείο. Όπως ανέφερε δε, «ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό όλων των υπόλοιπων πτήσεων από χώρες της ΕΕ».

Η Γερμανία είχε ειδοποιήσει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου για την εξάμηνη επαναφορά των συνοριακών ελέγχων ειδικά για την Ελλάδα, επικαλούμενη λόγους εσωτερικής ασφαλείας υπό το φόβο εισόδου στο έδαφός της παράτυπων μεταναστών.

Το ΥΠΕΞ προχώρησε σε διάβημα, ενώ ανέφερε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Αυστρία, όπως και τις Σκανδιναβικές χώρες. Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε άγνοια για το θέμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Από την πλευρά της, η ΝΔ δηλώνει ότι η γερμανική πρακτική είναι απαξιωτική για τους Έλληνες, και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης