Καταστροφές σε Αττική και Αργολίδα - Ξεριζώθηκαν δέντρα, πλημμύρισαν δρόμοι (photos)

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι κεραυνοί προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ, όπως όλα δείχνουν, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία “Ευρυδίκη” δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής δυσχεραίνοντας τη μετακίνηση των πολιτών αλλά και προκαλώντας μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της περιοχής που ανάμεσα στα σύνορα των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη και Πειραιά και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Μακρυγιάννη στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Θηβών, καθώς ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Νωρίτερα οι δυνατές βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στον αργολικό κάμπο και στα περίχωρα του Ναυπλίου. Το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνούν μέσα από ρέματα.

 

 

Η πόλη της Ηγουμενίτσας χτυπήθηκε ήδη από το βράδυ του Σαββάτου, με μεγάλη ένταση κατά την διάρκεια της νύχτας, με την πιο κεντρική λεωφόρο της πόλης να μοιάζει με ποτάμι λάσπης. Ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων απομάκρυναν λασπόνερα που είχαν φτάσει μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Η βροχόπτωση στάθηκε η αιτία για δύο τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς το οδόστρωμα έγινε ακόμη πιο επικίνδυνο. Στην επαρχιακή οδό Σκαλανίου-Αχανών συγκρούστηκαν δύο οχήματα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου και ουρές οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Λίγο αργότερα ένα ΙΧ ανετράπη στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου χωρίς να αναφερθούν τραυματίες.

Αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.