Αλλαγές στα διόδια - Το σχέδιο για το πώς θα γίνεται η πληρωμή τους

Νέες αλλαγές στα διόδια, όπου προβλέπεται να μπει ενιαίο σύστημα για κάρτες, προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ έχει ολοκληρωθεί ήδη η μελέτη και μέσα στη χρονιά θα διεξαχθεί διαγωνισμός για να μπει το σύστημα για κάρτες. «Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banking ή μέσω κινητού, να μη στέκεται στις ουρές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά και στην αλλαγή που είχε εξαγγείλει ως προς τον τρόπο υπολογισμού της τιμής των διοδίων με τους οδηγούς να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο. Όπως τόνισε μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα επέλθει μείωση στις τιμές των διοδίων.

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με την Taxibeat ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι δεν υπάρχει προσωποποιημένη κόντρα και ότι υπήρξε και συνάντηση σε καλό κλίμα με ανθρώπους της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της φορολογίας τόνισε: «Εργαζόμαστε για τη θέσπιση πλαισίου για τις συγκεκριμένες εταιρείες γενικά. Όχι κάποιον συγκεκριμένα».

Ειδικότερα μιλώντας για την Taxibeat ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι εταιρεία συνεργάζεται με εξωχώριες εταιρείες και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί όπως είπε δεν δεν μπορεί οποιαδήποτε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και να αγνοεί τη νομοθεσία, και να μην αποδίδει στην Ελλάδα τους φόρους που πρέπει, στέλνοντας τα έσοδά σε offshore, γλιτώνοντας φόρους.

Για το ζήτημα αυτό μάλιστα επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι έβγαλε διάγγελμα υπέρ της Taxibeat αγνοώντας τα παραπάνω.

Τέλος, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να θεσπιστεί ένα γενικό πλαίσιο για τις εταιρείες ταξί και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν γνώριζε κανείς πόσες δραστηριοποιούνται στην χώρα και αν απασχολούν επαγγελματίες οδηγούς.