Διαψεύδει Σπίρτζη-Μαυραγάνη η ΑΠΔΠΧ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Διαψεύδει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι απαγόρευσε την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αρχή διευκρινίζει ότι είναι αρμόδια να γνωμοδοτεί για κάθε ρύθμιση που αφορά στην επεξεργασία και προστασία προσωπικών δεδομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζεται ότι «δεν δύναται να παρεμβαίνει στην υλοποίηση συστημάτων και στις επιχειρησιακές επιλογές, τα οποία εκφεύγουν του πεδίου αρμοδιοτήτων της».

Την Κυριακή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπρίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών, μεταξύ άλλων, και σε μια «θεσμική καθυστέρηση» από την ΑΠΔΠΧ.

Όπως υποστήριξε, η Αρχή ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει αίτηση μέσω διαδικτύου.

«Θέλαμε να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα, έπρεπε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γκισέ», πρόσθεσε.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε σήμερα στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο, όπως είπε, το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.