Η μαρτυρία της δικηγόρου που δέχτηκε επίθεση από Χρυσαυγίτες-"Μου έριξαν μπουνιά στη μύτη"

Για την επίθεση που δέχθηκε σήμερα από μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το Εφετείο, μίλησε η δικηγόρος, Ευγενία Κουνιάκη.

«Ομάδες της Χρυσής Αυγής ήταν αυτοί που μου επιτέθηκαν. Εγώ ήμουν μέσα στο τρόλεϊ και μόλις άνοιξαν οι πόρτες και τους είδα γιατί αμέσως τους κατάλαβα , άρχισα να φωνάζω δυνατά: “κλείστε τις πόρτες, κλείστε τις πόρτες” αλλά αυτοί πρόλαβαν και μπήκαν μέσα και με χτύπησαν με μπουνιά στη μύτη. Ο οδηγός δυστυχώς έκλεισε τις πόρτες όταν πλέον αυτοί είχαν μπει ήδη μέσα και ο κόσμος φώναζε. Μάλιστα, χτύπησαν κι έναν νεαρό μέσα στο τρόλεϊ αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί εκείνη τη στιγμή με είχαν χτυπήσει στη μύτη και πονούσα», ανέφερε η δικηγόρος στο protothema.gr.

«Μόλις μπόρεσα να συνέλθω από το σοκ γιατί έβγαζε αίμα η μύτη μου άρχισα να φωνάζω μαζί με τις άλλες γυναίκες να τους συλλάβουν . Υπήρχαν ΜΑΤ εκείνη την ώρα έξω από το εφετείο και τους φωνάζαμε να τους συλλάβουν και θα μπορούσαν να τους είχαν συλλάβει τώρα. Δεν φοβάμαι αλλά πρέπει να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι . Αυτοί οι άνθρωποι χτύπησαν εμένα , μια άλλη κοπέλα και έναν νεαρό κι αν ο οδηγός είχε προλάβει να κλείσει τις πόρτες ίσως τώρα να ήμασταν καλά», συμπλήρωσε.

Το περιστατικό

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Εφετείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο για την υπόθεση της ΧΑ.

Όταν οι πόρτες του τρόλεϊ άνοιξαν, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άντρες, οι οποίοι πετούσαν φυλλάδια (τρικάκια).

Αν και οι δυο γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα εκείνοι να τις χτυπήσουν. Συγκεκριμένα η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και τη δεύτερη στο στόμα.