Τραγικός θάνατος για τον Βαγγέλη Κιτσικόπουλο των Olympians - Τον πλάκωσε φορτωτικό

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα από τα βασικά στελέχη του διάσημου συγκροτήματος Olympians που μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος έχασε τη ζωή του χθες το πρωί, όταν τον καταπλάκωσε φορτωτικό μηχάνημα που οδηγούσε.
Ο 62χρονος Κιτσικόπουλος ήταν εργολάβος στο επάγγελμα, κι ενώ εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο σπίτι του, στην Παλιόχωρα Αβίας, το φορτωτικό μηχάνημα Bobcat που οδηγούσε ανετράπη και τον τραυμάτισε στο θώρακα. Κατέληξε λίγη ώρα μετά.
Ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος, στο διάστημα που συνεργαζόταν με τους Olympians (δεν ήταν ιδρυτικό μέλος), έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε.

Όπως αναφέρει η wikipedia, το συγκρότημα The Olympians (Ολύμπιανς ) ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά μουσικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60. Δημιουργήθηκε από τους Άλκη Κακαλιάγκο (πιάνο-hammond organ), Πασχάλη Αρβανιτίδη (ή γνωστός με το όνομά του ως Πασχάλης) (τραγούδι-μπάσο), Βαγγέλη Κουτσοτόλη (σαξόφωνο), Κούλη Καλογιαννίδη (κιθάρα) και Δημήτρη Λαζαρίδη (τύμπανα), τον Σεπτέμβριο του 1965. Τα μέλη των Olympians προήλθαν από την μπάντα The Brahms, όνομα το οποίο σύμφωνα με μετέπειτα δηλώσεις τους δεν ταίριαζε με το ύφος της μπάντας.

Ο φίλος και πρώην συνεργάτης του Πασχάλης, χθες το βράδυ τον αποχαιρέτησε γράφοντας τα παρακάτω στο Facebook:
«Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Γνώρισα τον Βαγγέλη Κιτσικόπουλο τότε που σπούδαζε στο Α.Π.Θ.Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν τακτικός θαμώνας στο club που εμφανιζόμασταν.
Αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός μας και όταν διαλύσαμε συνέχισα εγώ να συνεργάζομαι μαζί του.
Καλός φίλος, καλός κιθαρίστας και καλός συνεργάτης,
Βαγγέλη έφυγες πρόωρα και άδικα.
Θα σε θυμόμαστε με αγάπη.
Σημ.Στις φωτογραφίες ωραίες στιγμές απο τότε και πρόσφατα»