Αποκλειστικό: Άφησαν ανασφάλιστο διευθυντή του ΕΣΥ-Του ζήτησαν να πληρώσει για μία μαγνητική!

Χάος στα ασφαλιστικά ταμεία!

Το Politisonline.com αποκαλύπτει το χάος που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, με αφορμή την περίπτωση ενός διευθυντή του ΕΣΥ, που ανακάλυψε ότι δεν ήταν ασφαλισμένος, όταν χρειάστηκε να κάνει επειγόντως μαγνητική τομογραφία!
Πριν λίγους μήνες, τον Μάιο, διευθυντής στο ΕΣΥ παρουσίασε έντονους πόνους και νευρολογική συμπτωματολογία παράλυσης στο ένα χέρι. Οι γιατροί εκτίμησαν ότι ενδεχομένως είχε κήλη στον αυχένα και του συνέστησαν να κάνει επειγόντως μαγνητική τομογραφία, αφού σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόταν να χειρουργηθεί άμεσα.
Κι εκεί ξεκινά ο Γολγοθάς του!
Απευθύνθηκε στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ, προκειμένου να κλείσει ραντεβού, θεωρώντας δεδομένο ότι είναι ασφαλισμένος. Όπως του είπαν, όμως, ήταν δηλωμένος ως άπορος – ανασφάλιστος και σε αυτή την περίπτωση δεν καλύπτεται η μαγνητική. Θα έπρεπε να την πληρώσει ο ίδιος.
Ο ασθενής θεώρησε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος και προσπάθησε να το διαλευκάνει. Μάλιστα χρειάστηκε να πάει ο ίδιος περισσότερο από 10 φορές στους υπεύθυνους προκειμένου να συνεννοηθεί, αλλά κανείς δεν μπορούσε να του εξηγήσει τι συμβαίνει.
Απευθύνθηκε τόσο στο ΤΣΑΥ – το ασφαλιστικό ταμείο των γιατρών, όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου είχε εργαστεί ως μόνιμος υπάλληλος από το 1995 ως το 1998, οπότε και εντάχθηκε στο ΕΣΥ.
Ούτε τότε κατάφερε να βγάλει άκρη! Ειδικά για την περίοδο που εργαζόταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, του απάντησαν – και γραπτώς – ότι για τα έτη 1996 και 1998 δεν μπορούσαν να βρουν στοιχεία υπέρ ποίου καταβάλλονταν οι ασφαλιστικές εισφορές.
Σε γραπτή βεβαίωση τον διαβεβαίωσαν ότι εμφανίζεται στο σύστημα ότι ήταν δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης τότε, και συγκεκριμένα στις Φυλακές Ανηλίκων, και ότι του γίνονταν κανονικά οι κρατήσεις!

 

Όμως, εφόσον έχουν χαθεί τα στοιχεία, και όχι με δική του ευθύνη, του πρότειναν ως λύση να…καταβάλει ξανά τις ασφαλιστικές εισφορές των δύο χρόνων που αυτοί δε βρίσκουν για ποιον τις κράτησαν!
Πέντε μήνες μετά, κι ακόμη δεν έχει βρει την άκρη του νήματος.
Ωστόσο, συνεχίζει να εργάζεται στο ΕΣΥ και να του γίνονται οι κρατήσεις, έχει ξοδέψει ένα αμύθητο ποσό σε δικηγορικά έξοδα, προκειμένου να βρει πού είναι τα ένσημά του, ενώ απευθύνθηκε μέχρι και στο συνήγορο του πολίτη – όπου τον ενημέρωσαν ότι θα έχουν, ίσως, κάποια απάντηση μετά από πολύ καιρό!
Το χειρότερο, δε, είναι ότι λόγω της απερίγραπτης αυτής κατάστασης στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχει κάνει ακόμη τη μαγνητική ούτε και την επέμβαση, με άγνωστες συνέπειες για την υγεία του…
Ελλάς το μεγαλείο σου!