Με 20.000 δρομείς ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος στη Θεσσαλονίκη

Με 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 53 χώρες του κόσμου θα γίνει το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος στη Θεσσαλονίκη και με την φιλοδοξία των διοργανωτών πως αυτός θα είναι ο εντυπωσιακότερος «Νυχτερινός» ως τώρα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι τελευταίες 2.000 θέσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών από την Πέμπτη 12/10 (ώρες 10:00-19:00), με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Παράλληλα, παρουσίασαν τους Χορηγούς της διοργάνωσης και τον Ονομαστικό Χορηγό Protergia, Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Οι βασικοί ομιλητές της διοργάνωσης τόνισαν τα εξής:

Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΜΕΑΣ Τρίτων για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή της ανάθεσης των καθηκόντων της προέδρου του ιστορικού σωματείου μας. Θέλω να σας προσκαλέσω όλους στο μεγάλο νυχτερινό πάρτι του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου. Ο δικός μου ρόλος έχει ως αντικείμενο την εξωστρέφεια, στόχος μας είναι η συνέργεια με τους φορείς της πόλης που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις δύο μεγάλες διοργανώσεις μας. Ο ?Νυχτερινός και ο ?Μέγας Αλέξανδρος’ είναι προϊόντα αθλητικού τουρισμού, που θέλουμε να τα προβάλουμε στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη με τη βοήθεια όλων, γι’ αυτό χαίρομαι που έχουμε κοντά μας ισχυρούς υποστηρικτές, θεσμικούς φορείς και χορηγούς, που αγαπούν τον τουρισμό στην πόλη και θέλουν όλοι ως μία ομάδα να ανεβάσουν τις δύο διοργανώσεις ακόμα ψηλότερα».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε.): «Ο ?Νυχτερινός’ είναι το ?παιδί’ του Διεθνούς Μαραθωνίου ?Μέγας Αλέξανδρος’. Στον Δρόμο των 5.000 μ. θα δοθούν πέντε εκκινήσεις, μία για κάθε 3.000 συμμετέχοντες. Καταλαβαίνετε για τι μέγα γεγονός μιλάμε… Όταν βρεθήκαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Βρυξέλλες πριν από μερικούς μήνες, υπήρξαν άνθρωποι που μας είπαν ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα εφόσον έχει και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πέρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέτοια αθλητικά γεγονότα είναι οι δύο διοργανώσεις του ΜΕΑΣ Τρίτων. Καλή μας επιτυχία λοιπόν και όσοι δεν τρέχουμε, συμμετέχουμε περπατώντας!»

Γιώργος Δημαρέλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου. Πολλοί ίσως νομίζουν ότι είναι απλά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε επίσης την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύεται μέσα από την συμμετοχή όλων των δρομέων και με την οικονομική ενίσχυση που δίνεται σε πολλούς συνεργαζόμενους φορείς. Ελπίζουμε ότι και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, όπως και ο ?Μέγας Αλέξανδρος’, θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός της πόλης. Καλή επιτυχία σε όλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ