Χωρίς συγγράμματα μένουν οι φοιτητές - Το κράτος δεν έχει πληρώσει τους εκδότες εδώ και 17 μήνες!

Χωρίς βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές, αφού το κράτος οφείλει ακόμη τη διανομή για το εαρινό εξάμηνο 2015-16, κι έτσι ο Σύλλογος Εκδοτών Πανεπιστημιακών Βιβλίων δεν προχωρά στη διανομή νέων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος, με την απόφαση αυτή, «εκφράζεται η οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξουν με ίδιους πόρους την διανομή για το ακαδημαϊκό έτος και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».
Είναι απίστευτο, αλλά όντως οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν ακόμη την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, με συνέπεια οι εκδότες να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα ούτε καν για να προμηθευτούν προμηθευτούν τις πρώτες ύλες για να τυπώσουν τα βιβλία.
Και σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών βιβλίων, το 95% των εκδοτικών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού το κράτος τους χρωστά χρήματα για 17 μήνες.