Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι είπε η 16χρονη που συμμετείχε στην απαγωγή - Ο ρόλος του πατέρα

“Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά” είπε στην απολογία της η 16χρονη που συνελήφθη μαζί με 7 ακόμα άτομα για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο – μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά- το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.
Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία , την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια.
Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Στην απολογία της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν “να μην ακουμπήσει τίποτε” και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις”. Μάλιστα σε ότι αφορά την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε…
Ανέφερε ότι της φάνηκαν “παράξενες” αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι.
Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένεια, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.
Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Τι λέει ο δικηγόρος της
Ο δικηγόρος της ανήλικης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «το σημαντικό είναι ότι η 16χρονη έχει αφεθεί ελεύθερη. Τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της θεωρώ ότι δεν μπορούν να στηρίξουν μια καταδικαστική απόφαση στο ακροατήριο. Η θέση της 16χρονης είναι ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την απαγωγή του κ. Λεμπιδάκη». Πρόσθεσε ότι «για όποιες ενέργειες της καταλογίζονται ότι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι αυτές συνδέονται με τη συγκεκριμένη απαγωγή και ούτε θα μπορούσε να υποπτευθεί κάτι τέτοιο».

Ο κ. Φρατζεσκάκης είπε ότι «η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και μητέρα και κόρη είναι συγκλονισμένες και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί στην οικογένειά τους. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί εμπλέκεται ο σύζυγος και πατέρας». Ο ίδιος είπε ότι ως πολίτης αυτής της κοινωνίας μπορώ να πω ότι είναι ανακουφισμένη η κοινωνία που υπήρξε ένα αίσιο τέλος σε αυτή την ιστορία.

ΠΗΓΗ www.cretalive.gr – ΑΠΕ-ΜΠΕ