Anonymous Greece: «Να μας φοβάστε» λένε, αν και τα έγγραφα της ΤτΕ ήταν άνευ ουσίας

Μπορεί τελικά τα πολυσυζητημένα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος που διέρρευσαν χθες οι Anonymous Greece να ήταν άνευ ουσίας, αφού ήταν ήδη διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας, σήμερα όμως επανέρχονται με νέο μήνυμα.

Με νέες αόριστες απειλές για κυβερνοεπιθέσεις «από στιγμή σε στιγμή» οι Anonymous Greece στη σελίδα τους στο Facebook γράφουν «Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece».

 

 

Οι Anonymous Greece, είχαν ενημερώσει για την αποκάλυψη εγγράφων της ΤτΕ μέσα απ’ τη σελίδα τους στο Facebook και την έκαναν πράξη χθες. Λίγο μετά τις 20:00 χθες το βράδυ έγραψαν: «Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδώ: http://www.mediafire.com/file/dxdvzgy5y5dt66a/gov.gr+leaks.rar. Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece».

 

 

Το υλικό αποτελείται από πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά αρχεία -1.216 σε φάκελο με την ονομασία «Τράπεζα της Ελλάδας» και άλλα 1.322 αρχεία σε δεύτερο φάκελο για τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός όγκος του φακέλου για την ΤτΕ είναι 928MB ενώ του υπουργείου Εσωτερικών 545MB.

Και λίγη ώρα μετά, σε δεύτερη ανάρτησή τους, προειδοποίησαν ότι «θα ακολουθήσουν πολλά».

Όμως όπως αποδείχθηκε τα έγγραφα που περιέχονται στο αρχείο είναι επίσημες εκδόσεις της τράπεζας σε ελληνικά και αγγλικά, Πράξεις του διοικητή (εποχής Γκαργκάνα), πίνακες μερισμάτων, δελτία Τύπου ή χρηστικά κείμενα τα οποία χρονολογούνται ακόμη και πριν από 15-16 χρόνια. Έγγραφα που όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση η ΤτΕ, περιέχουν στοιχεία που είναι δημοσίως ανηρτημένα, διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».