Ο απλός κόσμος συγκέντρωσε τα λεφτά για τη μικρή Νεφέλη, αφού δεν τα έδωσε ο ΕΟΠΥΥ

Για ακόμη μία φορά η ευαισθησία του απλού λαού καλύπτει το κενό που αφήνει το κράτος…

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε απευθυνθεί στον απλό κόσμο για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου η 10χρονη Νεφέλη να μπορέσει να μεταβεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε εξειδικευμένη επέμβαση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο ΕΟΠΥΥ είχε αρνηθεί να καλύψει οικονομικά τη μετάβαση του μικρού κοριτσιού στην Ιταλία.

Σήμερα το πρωί, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου ενημερώνει ότι συγκεντρώθηκαν τα χρήματα μετά από την μεγάλη ανταπόκριση του απλού κόσμου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της».

Η μικρή Νεφέλη διαγνώστηκε τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης. Παρά τις θεραπείες οι γιατροί είπαν ότι χρειάζεται να γίνει χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όγκος. Η μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό είναι αναγκαία αλλά ο ΕΟΠΥΥ δεν έδωσε την έγκριση.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη η εισαγωγή της Νεφέλης στο Ιταλικό νοσοκομείο θα γίνει κανονικά στις 28 Σεπτεμβρίου καθώς το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου.