Κατάμαυρα τα νερά στη Σαλαμίνα απ' την πίσσα που ξεχύθηκε από δεξαμενόπλοιο

«Μαύρες» έχουν γίνει οι παραλίες της Σαλαμίνας, από την Κυνοσούρα έως και τα Σελήνια, εξαιτίας της διαρροής πετρελαιοειδών και πίσσας, που προκλήθηκε απ΄ τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη, την Κυριακή, νοτιοδυτικά της Αταλάντης, στο Σαρωνικό.

Οι φωτογραφίες από το salamina.blogspot.gr είναι συγκλονιστικές καθώς δείχνουν τη θάλασσα να έχει γίνει μαύρη λόγω της μόλυνσης.

 

 

Ιδιωτικά συνεργεία καταβάλλουν απ’ το πρωί εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση, που δημιουργήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Περιμετρικά από το σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα, ενώ οι εργασίες στεγανοποίησης στο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», συνεχίζονται και σήμερα από ιδιώτες δύτες προκειμένου στη συνέχεια ιδιωτικό συνεργείο να προχωρήσει σε απάντληση καυσίμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, η σφράγιση στο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα.

Για την απάντληση των καυσίμων αναμένεται να κατατεθεί επιχειρησιακό σχέδιο στο υπ. Ναυτιλίας από ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση. Τα αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες που αναμένεται να διερευνηθούν και από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για το ναυτικό ατύχημα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, κάνουν λόγο για εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες μελών πληρωμάτων πλοίων που έφθασαν στην περιοχή το δεξαμενόπλοιο άρχισε να βυθίζεται με την πρύμνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – salamina.blogspot.gr