Μακρόν: Καθήλωσε με τα ελληνικά του στην Πνύκα - Μέρα για business η σημερινή!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθήλωσε χθες βράδυ το ακροατήριό του στο λόφο της Πνύκας, με την εμπνευσμένη ομιλία του για το μέλλον της ΕΕ.

Μάλιστα έκπληξη αποτέλεσε η έναρξη της ομιλίας του που έγινε στα ελληνικά, αποδεικνύοντας την αγάπη και τις γνώσεις του για την ελληνική φιλολογία και τα ελληνικά γράμματα.

«Σε αυτό το μέρος οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία. Το γεγονός ότι παίρνω τον λόγο εδώ στο ίδιο μέρος ενώπιον σας, το ξέρω, είναι ένα πολύ μεγάλο προνόμιο,. Γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά την κυβέρνηση και τις Αρχές αλλά ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που με κάλεσε να μιλήσω από εδώ!» είπε σε άψογα ελληνικά ο κ. Μακρόν κι ασφαλώς καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριό του.

«Έχουμε εμπιστοσύνη οι μεν στους δε στην Ευρώπη;», διερωτήθηκε επικαλούμενος τον Περικλή και πρόσθεσε: «Η ελληνική κρίση δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα. Είναι μια αποτυχία της Ευρώπης».

 

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει και το σημερινό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου. Αφού συναντηθεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, κατόπιν στις 10.00 πμ, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης των επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την προεδρία των κυρίων Μακρόν και Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Μαζί με τους εκπροσώπους 40 μεγάλων γαλλικών εταιριών, που τον συνοδεύουν στην Αθήνα και από την άλλη πλευρά με Έλληνες επιχειρηματίες και παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης, θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν προσδοκώντας να δρομολογηθούν μεγάλα deal και η επισφράγιση της παραδοσιακής ελληνογαλλικής φιλίας «και συμμαχίας» να συνοδευθεί από ουσιαστικά οικονομικά αποτελέσματα.