Μουσουλμάνοι προσεύχονται σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και άλλους χώρους για το Κουρμπάν Μπαϊράμ (φώτος)

Σήμερα, 70 μέρες μετά το Ραμαζάνι, οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Κουρμπάν Μπαϊράμι, μία από τις μεγαλύτερες κινητές εορτές τους.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή γνωστό και ως η γιορτή των θυσιών είναι ο εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Στην Ελλάδα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, παραχώρησε και φέτος για να προσευχηθούν, δύο ανοιχτούς χώρους: στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Πολλοί μουσουλμάνοι όμως προτίμησαν να προσευχηθούν σε κλειστούς χώρους στα διάφορα σημεία «λατρείας» σε γειτονιές της Αθήνας.

Ένα από αυτά τα σημεία, και το Ελληνοαραβικο πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στο Μοσχάτο. Από τις 7:00 το πρωί πάνω από 200 Μουσουλμάνοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν εκεί προκειμένου να γιορτάσουν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της θρησκείας τους.

 

 

Στη Θράκη οι μουσουλμάνοι συνεστιάζονται σε σπίτια και επισκέπτονται τάφους των αποθανόντων μελών της οικογένειας. Στους επισκέπτες προσφέρονται κολόνια, καραμέλες και καφές. Κατά την γιορτή τα παιδιά τριγυρνάνε τις μουσουλμανικές συνοικίες χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών. Σύμφωνα με το έθιμο φιλάνε το χέρι του οικοδεσπότη λαμβάνοντας ευχές για το μπαϊράμι μαζί με γλυκά και χρήματα.