Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι και Κάλαμο-Εκκλήσεις κατοίκων για νερό και ψωμί

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και καίει μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη.

Το μέτωπο που κατευθυνόταν τη νύχτα προς τα ανατολικά καίει το Βαρνάβα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εξαπλώνεται συνεχώς και κατευθύνεται ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού. Η φωτιά στην περιοχή εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

 

Τα μέτωπα σε Κάλαμο και Βαρνάβα αναζωπυρώνονται διαρκώς καθώς ο άνεμος αλλάζει συνεχώς διευθύνσεις πυροδοτώντας νέες εστίες φωτιάς.  Είναι χαρακτηριστικό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, ότι η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονται είναι σε απελπιστική κατάσταση. Μέσω των social media κάνουν έκκληση για πόσιμο νερό και ψωμί για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική. «Είναι πολύ κρίσιμη ώρα- δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης. Ο ίδιος βρίσκεται συνεχώς από χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική. Και αυτό γιατί αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Τον ίδιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην φωτιά του Βαρνάβα, καθώς και στο Σέσι Γραμματικού. Εκεί φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη από το Καπανδρίτι που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.