Υπ. Παιδείας: Τέλος στη διαγωγή των μαθητών, τον Εθνικό Ύμνο & την έπαρση της σημαίας!

Νέα ήθη κι έτοιμα θα επικρατούν στο εξής στα σχολεία της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε κι ανακοίνωσε ότι καταργείται η διαγωγή των μαθητών κι ακόμη δεν θα γίνεται έπαρση της σημαίας!

Μετά το χτύπημα στην αριστεία και τις κληρώσεις για την ανάδειξη σημαιοφόρων, η κυβέρνηση με το σχετικό νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή αποφάσισε ότι:
«κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των μαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών».

Για μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο ορίζει ότι στο εξής στα δημοτικά σχολεία οι μαθητές δεν θα λένε το πρωί τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν θα γίνεται ούτε έπαρση της σημαίας. Η σημαία θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό των δημοτικών σχολείων, όπως γίνεται σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Με το Π.Δ. του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι “η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες”.

Ευτυχώς – για την ώρα – δεν καταργείται η πρωινή προσευχή, αλλά ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 18 ότι “πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν”.