«Μεροκάματο του τρόμου» για τους εφοριακούς Δωδεκανήσου

Η επίθεση καταστηματάρχη σε ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Πάτμο, φέρνει στο φως τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι Εφοριακοί Δωδεκανήσου. «Ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου» δηλώνουν ανάστατοι.

«Το περιστατικό ήρθε “εκκωφαντικά” να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων», αναφέρει ο Σύλλογος Εφοριακών Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του.

“Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων;», διερωτώνται μέσω της ανακοίνωσης ενώ τονίζουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι με οικογένειες.

«Θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε φορολογούμενο και επιχείρηση, ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντα τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα πρέπει να τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες. Δυστυχώς, έχουμε μείνει μόνοι και η προσπάθεια αυτή αν δεν είναι συλλογική θα αποτύχει και δεν θα οφείλεται σε εμάς», σημειώνουν.

Κι ακόμη μέσα απ’ την πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι εφοριακοί ζητούν από την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ ουσιαστική υποστήριξη στο έργο τους και «απόσυρση της “δαμόκλειας σπάθης” της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών, η οποία δυσχεραίνει το έργο τους».