Σε Αθήνα & Κρήτη οι βαριά τραυματίες - Σε αυτό το μπαρ σκοτώθηκαν οι 2 νέοι (Βίντεο)

Στο «Θριάσιο» νοσοκομείο μεταφέρθηκαν πριν λίγη ώρα με αερομεταφορά οι τρεις τραυματίες – θύματα του φονικού σεισμού στην Κω. Ο ένας τραυματίας είναι Έλληνας, ένας είναι Αλβανός και η μια Σκανδιναβή. Και οι 3 έχουν υποστεί κατάγματα.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Παλαιορούτης: “Ως πιο σοβαρή περίπτωση εκτιμάται εκείνη του Αλβανού τραυματία, ο οποίος φέρει κάταγμα στη λεκάνη και στην σπονδυλική στήλη. Και οι 3 αντιμετωπίζονται όπως πρέπει. Λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Δείτε τι είπε ο διοικητής:

 

 

 

Τέσσερις ακόμη τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κω, μεταφέρθηκαν στις 10.30 σήμερα το πρωί, με super puma από το σεισμόπληκτο νησί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» της Κρήτης, κι από εκεί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους πήγαν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, στο Πανεπιστημιακό και στο Βενιζέλειο.

Ο ένας τραυματίας είναι Έλληνας και οι τρεις ξένοι.

 

 

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδα Ζεάκη στο Cretapost: “ένας τραυματίας φέρει υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο και είναι διασωληνομένος, ένας φέρει ακρωτηριασμό κάτω άκρου από το σημείο της κνήμης, ένας είναι καταγματίας κι ένας έχει πρόβλημα στον οφθαλμό».

Ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου.

 

 

Οι άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν στην Κω με ορθοπεδικά τραύματα και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν αύριο στη Ρόδο ή και την Αθήνα.

Κι ενώ οι τέσσερις τραυματίες δίνουν μάχη με τη ζωή τους, 2 άλλα νέα παιδιά την έχασαν την ώρα του σεισμού, στο μπαρ White Corner.

 

 

Το μπαρ, στην οδό Ναυκλήρου στην Κω,  κατέρρευσε απ’ τον μεγάλο σεισμό στη 1.30 τη νύχτα. Από τα μέρη του κτιρίου που έπεσαν, σκοτώθηκαν ο 39χρονος Τούρκος και ο 27χρονος Σουηδός, οι οποίοι εκείνη την στιγμή στέκονταν έξω από το μπαρ, ακριβώς στον τοίχο που έπεσε.

Ακόμη τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα άτομα.

To μπαρ White Corner στεγαζόταν σε ένα παλιό κτίριο, στους δύο ορόφους του. Συγκέντρωνε κυρίως τουρίστες από το εξωτερικό.

 

 

 

 

Όπως είπε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Γλυνός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι ζημιές περιορίζονται σε παλαιά κτίρια λιθοδομών και τα νέα κτίρια του νησιού, μεταξύ των οποίων και οι πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες, παρουσιάζουν ελάχιστα έως καθόλου προβλήματα».

Με εντολή του ίδιου κλιμάκια μηχανικών της Κω και της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους δρόμους της πόλης της Κω αλλά και σε ολόκληρο το νησί με σκοπό να διεξάγουν μακροσποπικό έλεγχο στα κτίρια τα οποία έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.