Έγκλημα στον Λαγανά: Στον ανακριτή σήμερα οι 8 δολοφόνοι του 22χρονου Αμερικάνου

Σε λίγη ώρα θα περάσουν την πόρτα του γραφείου του ανακριτή, οι 8 δράστες του άγριου εγκλήματος στον Λαγανά, για τον άδικο χαμό του 22χρονο Μπακαρί Χέντερσον.

Οι συλληφθέντες, ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι, κατηγορούνται για από κοινού ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όμως όλοι τους αρνούνται πως ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού. Ειδικά ο Έλληνας μπάρμαν ανέφερε πως ναι μεν χτύπησε τον Χέντερσον, αλλά δεν τον σκότωσε εκείνος: «Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω», είπε.

Ο πορτιέρης, από την άλλη, ισχυρίζεται πως δεν χτύπησε ούτε μία φορά τον 22χρονο Μπακαρί Χέντερσον: «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», ανέφερε.

Οι υπόλοιποι, έξι Σέρβοι, αρνούνται πως εμπλέκονται στο έγκλημα, Ωστόσο το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, από κάμερες ασφαλείας, αποδεικνύει το αντίθετο.

Την ίδια στιγμή, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που εξέτασε το σώμα του άτυχου νεαρού Μπακαρί Χέντερσον, επεσήμανε πως οι δράστες κατάφεραν μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα τον θάνατο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού, ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι όμως και τραύματα άμυνας.

«Ήταν απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματά τους. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με γροθιές και κλοτσιές όταν έπεσε κάτω», είπε συγκεκριμένα η ιατροδικαστής.