Ξέσπασε κυβερνοπόλεμος: Έλληνες χάκερ απειλούν τους Τούρκους μετά το χτύπημα στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού: Ερχόμαστε!

Σε ένα μεγάλο κυβερνοπόλεμο είναι έτοιμοι να εμπλακούν Έλληνες και Τούρκοι χάκερ μετά την επίθεση των γειτόνων στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού ως απάντηση στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά.

Οι Έλληνες χάκερ της λεγεώνας των Anonymous απειλούν με αντίποινα τους Τούρκους προετοιμάζοντας πολλαπλά χτυπήματα σε ιστοσελίδες της γείτονας.

«Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε! #OpAnonymousGreece», γράφουν σε ανακοίνωσή την οποία έχουν αναρτήσει στον λογαριασμό τους στο facebook, όπως φαίνεται και παρακάτω.

Δείτε την ανάρτηση των Ελλήνων χάκερ:

Νωρίτερα, Τούρκοι χάκερ είχαν ανακοινώσει την επίθεσή τους στη σελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω του τουρκικού site haberkalite.com. Πρόκειται για ομάδα χάκερς που ονομάζονται Aslan Neferler Tim, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μπλόκαραν την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Τσίπρα και άφησαν το εξής μήνυμα:

«Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας παραδέχτηκαν κυβερνητικές πηγές, δεν επιβεβαίωσαν, όμως, τη δράση χάκερς.

Το γεγονός αποτέλεσε πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, ότι η επίθεση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαιώνει το υπουργείο .

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr, το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.