Απόψε στις 20:00 στο Σύνταγμα η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε»

Ένα χρόνο μετά την πρωτοεμφάνισή του, το κίνημα «Παραιτηθείτε» επιστρέφει σήμερα το βράδυ με νέα συγκέντρωση, στο Σύνταγμα στις 20:00 και καλεί τους πολίτες να δώσουν το παρών σε μία μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση.

«Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τονίζουν τα μέλη του κινήματος και ζητούν: σοβαρή συνεννόηση, δραστικές περικοπές δαπανών στο σπάταλο κράτος, δραστική μείωση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές ζητούν μεταξύ άλλων:

– Σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και χωρίς τις άκριτα “τυφλές” υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα Μνημόνια πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα “Δικά τους Παιδιά” για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

– Δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.

– Άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

– Ουσιαστικά ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.

«Υπάρχουμε όλοι εμείς και θα μας δείτε» απαντούν οι «Παραιτηθείτε» στον Αλέξη Τσίπρα, που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «ο κόσμος έβγαινε τότε στους δρόμους και σήμερα δεν βγαίνει», ως απόδειξη ότι η κυβέρνησή του έχει την αποδοχή και την κατανόηση των πολιτών. Τονίζουν μάλιστα πως έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουν την ασφαλή διεξαγωγή της «νέας αυτής δημοκρατικής και ειρηνικής κίνησης».
Ποιοι είναι οι «Παραιτηθείτε»

Εμπνευστής της κίνησης «Παραιτηθείτε» είναι ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Στάθης Στάικος, γνωστός στο διαδίκτυο και ως “Ethan Quinn”, ενώ ανάμεσα στους περίπου 50 συνδιοργανωτές συμπεριλαμβάνονται ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Ζητουνιάτη, οι επιχειρηματίες Γιώργος Τσουκαλαδάκης και Αλφρέντο Σαλτιέλ και η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Μπινιάκου.

«Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.