Λουκέτο στον ΠΗΓΑΣΟ - Κλείνουν ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ - Στο δρόμο 450 εργαζόμενοι

Τα λουκέτα στο χώρο των ΜΜΕ μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, δυστυχώς. Μετά τον ΔΟΛ, σειρά έχει ο ΠΗΓΑΣΟΣ, το συγκρότημα της οικογένειας Μπόμπολα.

Το δεύτερο μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της χώρας, ο ΠΗΓΑΣΟΣ που εκδίδει τις δύο εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία», τέθηκε από την περασμένη εβδομάδα σε τροχιά ειδικής διαχείρισης, με άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί σε οριστικό λουκέτο, καθώς οι δύο εφημερίδες του δεν κυκλοφορούν πια στα περίπτερα.

Ο ιδιοκτήτης του Πήγασου Φώτης Μπόμπολας, δηλώνει πλήρη αδυναμία διαχείρισης των οικονομικών προβλημάτων του ομίλου, ενώ πριν δύο μόλις εβδομάδες μεταβίβασε στον Ιβάν Σαββίδη το 20% των μετοχών του στο ΜΕGA.

Οι εργαζόμενοι της ΠΗΓΑΣΟΣ είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ ο όμιλος είναι χρεωμένος με 162 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, με δάνεια που έχει πάρει και αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει.

Την Παρασκευή ο οικονομικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά δύο οικονομικών στελεχών της Πήγασος, κατά του Γιώργου Μπόμπολα που είχε υπογράψει τη δανειακή σύμβαση ως ηθικού αυτουργού (όχι όμως και κατά του Φώτη Μπόμπολα), όπως και κατά περίπου 20 τραπεζικών στελεχών από τις τρεις πιστώτριες τράπεζες που χειρίστηκαν τις συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου συνεχίζουν την απεργία τους ως την Τρίτη οπότε και θα ξανασυνεδριάσουν.