Κρήτη: Ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση για τον Κ. Μητσοτάκη - Πλήθος κόσμου στην αγρυπνία

Στις 13.30 περίπου ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση, για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Η ταφή, θα γίνει μετά τις 15.00, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο σημείο που είχαν διαλέξει μαζί πριν δεκατρία χρόνια για να περάσουν την αιωνιότητα.

Πλήθος κόσμου είχε σπεύσει από χθες να τον αποχαιρετήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Η σορός μεταφέρθηκε στο νησί με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας με C-130 χθες βράδυ στις 21.00. Από το στρατιωτικό αεροσκάφος τη μετέφεραν βρακοφόροι ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων παραβρίσκονταν επίσης οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η σορός τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα και είναι σε εξέλιξη ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε αγρυπνία.

Χιλιάδες Κρητικοί βρίσκονταν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στην Χαλέπα προκειμένου να υποδεχθούν τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Η πομπή έφτασε λίγο πριν τις 21:00 μ.μ. στην εκκλησία μέσα από έντονα χειροκροτήματα

Η ταφή θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, στις 15.00, στο νεκροταφείο του Ακρωτηρίου Αργουλιδέ Χανίων, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.