Αιματηρά επεισόδια με 70 τραυματίες - Aμαύρωσαν τον τελικό στον Βόλο

Ο 75ος τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό του Βόλου αμαυρώθηκε πριν καν ξεκινήσει από τα σοβαρά επεισόδια των χούλιγκαν.

Άγριο ξύλο, δακρυγόνα και φωτιές, μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, μετέτρεψαν σε «ζούγκλα» Πανθεσσαλικό σε μια υποτίθεται γιορτή του ποδοσφαίρου.

Κι όλα αυτά μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τα πλαστά εισιτήρια.

Ακόμη και το πούλμαν του ΠΑΟΚ με δυσκολία έφτασε στο γήπεδο, αφού εγκλωβίστηκε από παρκαρισμένα αμάξια. Τελικά χρησιμοποιήθηκε ένα μικρό βανάκι για να μεταφερθούν οι ποδοσφαιριστές.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Σχεδόν δύο ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας περίπου 30 οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Έτσι το «ντου» επιδιώχθηκε να αποτραπεί από τους αστυνομικούς με τη χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε… πετροπόλεμος και κυνηγητό.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα, με πολλούς φιλάθλους εντός του σταδίου (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών) να προσπαθούν να προστατευτούν.

Λίγη ώρα αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και μέσα στο γήπεδο όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ταρτάν του γηπέδου.

Δεκάδες τραυματίες από τις συμπλοκές στο νοσοκομείο Βόλου

Τα επεισόδια που έγιναν τόσο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ όσο και στα επίσημα του Πανθεσσαλικού και οι μάχες σώμα με σώμα με καρέκλες, καδρόνια, ζώνες και φωτοβολίδες οδήγησαν σε αρκετούς τραυματισμούς οπαδών τόσο του «δικεφάλου του Βορρά» όσο και της «Ένωση».

Πιο συγκεκριμένα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή αριθμό αλλά οι πρώτες πληροφορίες από τον Βόλο κάνουν λόγο για περισσότερους από τριάντα φίλους και των δυο ομάδων οι οποίοι με ανοιγμένα κεφάλια, με αίματα στο σώμα τους οδηγήθηκαν στο ιατρείο του γηπέδου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών οδηγήθηκαν και στο νοσοκομείο του Βόλου αφού δεν μπορούσαν να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο γήπεδο και έπρεπε να κάνουν ράμματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1 οι τραυματίες είναι πάνω από 70 που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ 15 είναι σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι οπαδοί πέταξαν και κάποιες φωτοβολίδες, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα και να προσεγγίσουν τον αγωνιστικό χώρο, με τη διμοιρία των ΜΑΤ να παρατάσσεται μπροστά τους και να τους εμποδίζει.