Νέα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ εξελέγη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ταμείου η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, μετά από την σχετική έγκριση απ’ το ΔΣ, το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. – ΕΕΣΠ) και το υπουργείο Οικονομικών.

Η κα. Τσιτσογιαννοπούλου, μέλος του Δ.Σ. από το 2015 και εντεταλμένη σύμβουλος για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ταμείου, αντικαθιστά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που ασκούσε προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου, Αντώνη Λεούση, ο οποίος παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει τριμελές (με τρίτο μέλος τον άγγελο Βλάχο), μετά την αποχώρηση, το φθινόπωρο του 2016, του μέχρι τότε προέδρου του και μέλους του Δ.Σ., Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος και υπουργοποιήθηκε.

Η θητεία της νέας προέδρου λήγει το 2018, αλλά εάν αποφασίσει διαφορετικά το Υπερταμείο, μπορεί να την παρατείνει σε τρία έτη.

Η διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τίθεται στην αξιολόγηση του Υπερταμείου (το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί θυγατρική του). Βάση αυτής αναμένεται να συμπληρωθεί το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με νέα μέλη, πιθανόν άλλων δύο, προκειμένου να καταστεί πενταμελές.

Κύριος και μοναδικός μέτοχος του Υπερταμείου είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΤΑΙΠΕΔ: Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανασυγκροτήθηκε σε σώμα λόγω της επικείμενης παρόδου του εξαμήνου κατά το οποίο καθήκοντα Προέδρου ασκούσε προσωρινά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, κ. Αντώνης Λεούσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ως Πρόεδρο την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (www.hradf.com).

Το βιογραφικό της νέας προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ

Η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επενδύσεων και ειδικεύεται στο real estate, καθώς και στη διαχείριση και αξιολόγηση ακινήτων. Είναι Ορκωτός Εκτιμητής (MRICS), πιστοποιημένη από το Υπουργείο Οικονομικών και Εξεταστής επαγγελματικής επάρκειας.

Είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το City University of London (BSc Property Valuation & Finance και MSc Property Investment αντίστοιχα), ενώ είναι κάτοχος πτυχίου και στα Micro-Economics από το London School of Economics. Έχει διατελέσει Ανώτερο Στέλεχος, υπεύθυνη για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη ακινήτων σε πολυεθνικές εταιρίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αγγλία, Μάλτα, Κύπρος), με κύρια έμφαση σε σύνθετα αναπτυξιακά έργα. Από το 2011, ως συνεργάτης της Cushman & Wakefield, συνεργάστηκε με πολλούς θεσμικούς φορείς και ομίλους εταιρειών.

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σχετικά με τις υπηρεσίες εκτίμησης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από ιδιωτικούς φορείς και πανεπιστημιακές σχολές. Είναι επίσης τακτική ομιλήτρια σε συνέδρια ακινήτων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.