Τον προσκάλεσαν να τον φιλοξενήσουν και τον απήγαγαν

Διπλή απαγωγή ενός 39χρονου Βέλγου στην Αθήνα και της αδελφής του στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε χθες.

Οι δύο απαγωγές έγιναν στο πρότυπο του tiger kidnapping ή «Άρπαγμα της Τίγρης», δηλαδή σύντομες απαγωγές με στόχο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν μεγάλο τζίρο ή στελέχη τραπεζών, για να παίρνουν σε σύντομο διάστημα λύτρα και να τους ελευθερώνουν.

Στην Ελλάδα συνολικά είχαν γίνει επτά τέτοιες απαγωγές από το 2011 έως το 2014, με τελευταία αυτή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου.

Δράστες τις τελευταίας απαγωγής, φέρονται να είναι μερικοί Πακιστανοί με οργανωτή τον «Μάρκο» από την Αλβανία, τον οποίο ο 39χρονος που απήχθη είχε γνωρίσει στο Βέλγιο.

Οι δράστες όπως όλα δείχνουν έπεισαν τον Βέλγο, πακιστανικής καταγωγής, να έρθει στην Αθήνα και την αδελφή του να πάει στην Κωνσταντινούπολη, υποσχόμενοι δωρεάν φιλοξενία.

Η φιλοξενία, βέβαια, ήταν πρόσχημα. Ο πραγματικός στόχος ήταν η απαγωγή, αφού όταν έφτασε στην Αθήνα, το διαμέρισμα του Κερατσινίου μετατράπηκε σε κελί για τον Βέλγο.

Οι Πακιστανοί του επιτέθηκαν με μπαλτάδες και μαχαίρια, τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ακινητοποίησαν και τον κρατούσαν κλειδωμένο.

Φέρονται, μάλιστα, να του αφαίρεσαν άμεσα 6.000 ευρώ και τις πιστωτικές του κάρτες μαζί με τους κωδικούς.

Στη συνέχεια ζήτησαν ακόμη 3.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, το θύμα τα έδωσε, αλλά και πάλι δεν τον απελευθέρωσαν.

Τελικά, το θύμα κατάφερε να απελευθερωθεί μόνος του και μετά από τρεις ημέρες πήγε στην ΕΛ.ΑΣ.

Ταυτόχρονα, οι δύο συνεργοί των δραστών στην Κωνσταντινούπολη είχαν αρπάξει και κρατήσει όμηρο την αδερφή του απαχθέντος, ζητώντας λύτρα από τον τρίτο τους αδερφό που βρισκόταν στο Βέλγιο.

Τελικά, και η γυναίκα στην Τουρκία απελευθερώθηκε με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει τους τρεις απαγωγείς του 39χρονου, όλοι τους Πακιστανοί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού «εγκεφάλου» των απαγωγών συνεχίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς