Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μέχρι το Πάσχα "βλέπει" εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος

Τούρκος δημοσιογράφος έκανε λόγο για πιθανή τουρκική προβοκάτσια μέχρι το Πάσχα, που συμπίπτει με τον ορθόδοξο Πάσχα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο εξόριστος διευθυντής της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, δήλωσε ότι η πρόκληση θα μπορούσε να γίνει στο Αιγαίο αλλά και στη Δυτική Θράκη. Παράλληλα κάνει λόγο και για σε αυξημένη δράση των μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας στο ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί η παρουσία πρακτόρων της Τουρκίας που ενδεχομένως να προετοιμάζουν την προβοκάτσια.

Όσο για την πηγή των πληροφοριών του, είπε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά προήλθαν από δύο διαφορετικές αξιόπιστες πηγές, από τις οποίες είχα πάρει πληροφορίες και στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση είναι γενικές πληροφορίες που επικεντρώνονται σε δύο σημεία: το ένα είναι ο αριθμός των πρακτόρων στην Ελλάδα που πολλαπλασιάστηκαν και αυξήθηκαν και το άλλο είναι ότι υπάρχει κάποια δραστηριότητα σχεδιασμού στο αρχηγείο στην Τουρκία που αφορά την Ελλάδα. Γι’ αυτό έβαλα ένα ερωτηματικό ως προς το αν ετοιμάζεται συνωμοσία από την τουρκική κυβέρνηση προς την Ελλάδα».