Δίκη Siemens: Η Εισαγγελέας πρότεινε παράσταση Δημοσίου και ΟΤΕ

Η Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε να εγκριθεί η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής από τον ΟΤΕ και το Δημόσιο στη δίκη των κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων, υποστήριξε ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και το Δημόσιο έχουν υποστεί βλάβη από την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Συνεχίζοντας ανέφερε πως το Δημόσιο έχει δικαίωμα παράστασης με δεδομένο ότι υπέστη βλάβη, αφού είναι μέτοχος του ΟΤΕ.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι μόνο ο ΟΤΕ μπορεί να παρασταθεί στη δίκη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Όπλο» στη φαρέτρα των συνηγόρων υπεράσπισης ο συμβιβασμός μεταξύ Δημοσίου και Siemens, και μάλιστα δια νόμου.

Όπως είπαν, ακόμα και αν υποτεθεί ότι το Δημόσιο υπέστη ζημία, αυτή αποκαταστάθηκε, με δεδομένο ότι παραιτήθηκε ρητά από οποιαδήποτε μελλοντική απαίτησή του.

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης τέθηκε εκ νέου και το θέμα της τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της διαδικασίας, αίτημα το οποίο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της έδρας «δεν υπάρχει η υποδομή σε καμία από τις αίθουσες».