Ελεύθερος ο ιμάμης στην Ξάνθη - «Μου ανήκει μόνο το ένα από τα τρία όπλα»

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα δύο από τα τρία όπλα ο ιμάμης σε τζαμί της Ξάνθης στην Ηλιόπετρα, παραδέχτηκε ωστόσο ότι κατείχε 23 χρόνια το φλόμπερ. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης τον άφησε ελεύθερο μετά την απολογία του σήμερα το πρωί, ο εισαγγελέας ωστόσο, παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση.

Ο ιμάμης ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για τη συμπαράσταση, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο Ξάνθης το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο του τεμένους.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το τέμενος είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε και άρα προσβάσιμο. Ως προς το αεροβόλο φλόμπερ που βρέθηκε στην κατοικία του, ανέφερε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 23 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιμάμης του τζαμιού, που έχει σχέσεις με τον ψευδομουφτή συνελήφθη χθες, με την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για βαλλιστικές εξετάσεις.

Ο ιμάμης κατηγορείται πιο συγκεκριμένα για την κατοχή ενός πιστολιού 22 χιλιοστών, ενός άλλου 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ενός κυνηγετικού φλόμπερ και 30 φυσιγγίων.

Τοπικά μέσα της Θράκης παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται ως επισκέπτες του εν λόγω ιμάμη στο τζαμί της Ηλιόπετρας ο Αχμέτ Μετέ, ο αντίπαλός του στις «εκλογές» για την ψευδομουφτεία Αχμέτ Χράλογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Φαΐκ Φαΐκογλου και Τσετίν Μαντατζή, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς και ο Αλή Ριζά Ακιντζί.

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη βουλευτών στο εν λόγω τζαμί:

tzami-mouftis-tria