Εκπαιδευτικοί Καλαμάτας στον Δ.Μπαξεβανάκη: Διορίστε δασκάλους στα σχολειά (Βίντεο)

Εκπαιδευτικοί και γονείς παρά λίγο να πιαστούν στα χέρια μπροστά στον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, στο διοικητήριο της Καλαμάτας.

Εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει γνωστός τηλεοπτικός σταθμός και μέλη του συλλόγου γονέων της πόλης, προσπαθούσαν να μιλήσουν στον υφυπουργό για τα προβλήματά τους αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό για όλους.

Όπως φαίνεται, όταν από τους συγκεντρωμένους – μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη του ΠΑΜΕ -, θέλησαν να συναντήσουν τον υφυπουργό, ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας παρενέβη και ζήτησε να μην περάσουν όλοι μέσα, αλλά μόνο μια αντιπροσωπεία τους.

Τότε σημειώθηκε μεγάλη ένταση, την στιγμή μάλιστα που ο κ. Κωνσταντινέας τσακώθηκε με την καθηγήτρια Πελαγία Σοφιανού, τα πράγματα πήραν φωτιά. Ο βουλευτής, στη λεκτική αντιπαράθεση, της είπε να βγάλει το μέικαπ και τα σκουλαρίκια και μετά μπορεί να μιλάει, κι εκείνη τον αποκάλεσε βλάκα.

Οι περισσότεροι είχαν συγκεντρωθεί από πολύς νωρίς στο κτήριο που θα επισκεπτόταν ο υφυπουργός, με πανό και ζητούσαν να συναντήσουν το κυβερνητικό στέλεχος.

Τελικά, όλα έγιναν κατά την επιθυμία του κ.Μπαξεβανάκη, έκανε δεχτούς κάποιους αντιπροσώπους. Στη συνάντηση με τον υφυπουργό ο Π. Κουφαλάκος και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ζήτησε να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Ο Φώτης Φωτόπουλος, δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, μιλώντας και ως πατέρας σημείωσε ότι έχει τρία παιδιά άνεργα και είπε πως δεν υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά, με την κατάσταση που κυριαρχεί στη χώρα.

Ολόκληρο το βίντεο των διαμαρτυριών: