Στο πόδι η Αντιτρομοκρατική: Τα δύο σενάρια που ερευνά για τα πακέτα - βόμβες

Προβληματισμός και εγρήγορση επικρατούν, μετά την αποστολή των τρομο – πακέτων σε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελλάδας.

Η ανάληψη της ευθύνης από την “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” (για την περίπτωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ), έχει προκαλέσει μεγάλο σκεπτικισμό στην υπηρεσία, που αναζητεί την μέθοδο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες, μελετώντας κατά κύριο λόγο δύο σενάρια για τις κινήσεις τους.

Το σενάριο υπ’ αριθμόν ένα, είναι να θέλουν οι “Πυρήνες της Φωτιάς” να επαναλάβουν ο,τι είχαν κάνει το 2010. Τότε να θυμίσουμε ότι είχαν στείλει συνολικά 14 τρομο – δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σε αυτήν την περίπτωση η επιδίωξη των τρομοκρατών είναι να στείλουν το μήνυμα ότι παρά τις δεκάδες συλλήψεις των τελευταίων ετών, είναι παρόντες στο αντάρτικο πόλης.

Το δεύτερο σενάριο που κοιτάζει με προσοχή η Αντιτρομοκρατική, είναι οι πιθανές συνεργασίες τους με ξένους ομοϊδεάτες τους, για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους.

Αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί, ωστόσο στην τελευταία φράση του κειμένου της “ΣΠΦ” αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει έντονες προσπάθειες στρατολόγησης ατόμων στις εγχώριες οργανώσεις, κάτι που φαίνεται και από εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα που χαρακτηρίζονται σαν “δοκιμαστικές” από άτομα που εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών.