Δύο Πακιστανοί δολοφόνησαν τον Αρχιμανδρίτη - Τον φίμωσαν και τον στραγγάλισαν με πετσέτα

Εξιχνιάστηκε το στυγερό έγκλημα του Αρχιμανδρίτη που είχε γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2014 στο Γέρακα Αττικής.

Βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς την ημέρα της δολοφονίας διέφυγαν στο Πακιστάν απ’ το αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Τα ίχνη τους που ανακαλύφθηκαν στο διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, αποτέλεσαν συμπληρωματικά στοιχεία για τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ, που ταυτοποίησαν τους δύο δράστες από το DNA τους που βρέθηκε στο διαμέρισμα.

Οι δύο θύτες χτύπησαν τον άτυχο ιερωμένο με εξαιρετική μανία και σφοδρότητα, όπως αποκαλύπτει το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με αυτό, το θύμα έφερε τρία σπασμένα πλευρά, κάταγμα στο υοειδές οστό (απόπειρα στραγγαλισμού), ενώ ο θάνατος του επήλθε από ασφυξία, εξαιτίας σφιχτά δεμένης πετσέτας στο στόμα. Το θύμα βρέθηκε με τις πυτζάμες του, μπρούμυτα στο κρεβάτι και δεμένος πισθάγκωνα σε χέρια και πόδια, ενώ το μαξιλάρι του βρέθηκε ματωμένο και πεταμένο στο μπάνιο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο Πακιστανοί έφθασαν εκείνη την ημέρα από την Κίσσαμο της Κρήτης στον Πειραιά. Σκοπός τους ήταν να συναντηθεί ο ένας απ’ τους δύο με τον αρχιμανδρίτη, προκειμένου ο τελευταίος να τον βοηθήσει στην διαδικασία παραμονής του στην Ελλάδα.

Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως οι δύο άνδρες αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ πήραν και τα κειμήλια που είχε εκεί, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο, πήραν τα λεφτά και διέφυγαν αμέσως για το εξωτερικό.

Αναζητούνται επιπλέον δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε σε επαφή τους υπόπτους με τον αρχιμανδρίτη.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ 

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13-2-2017, εντός της οικίας του στον Γέρακα.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγαν στο Πακιστάν.

Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και Διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Επιπρόσθετα, υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Οι φωτογραφίες του Αρχιμανδρίτη:

assets_large_t_420_55276686

priest7

 

assets_large_t_420_55276681

 

assets_large_t_420_55276680

arximandritis-gerakas