Μουζάλας: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέου «κύματος» μετανάστευσης- Είμαστε σε ετοιμότητα

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να δεχθεί πρόσφυγες καθώς και την ανησυχία του για ένα νέο κύμα μετανάστευσης από το τουρκικά παράλια, εξέφρασε κατά την εγκαινίαση μια νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Θήβα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το ενδιαφέρον ήταν σαφώς στραμμένο στις δηλώσεις του κ. Μουζάλα για πιθανή κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, σε περίπτωση που η διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες προσλάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον υπουργό να μην κρύβει την ανησυχία του για νέο κύμα μετανάστευσης.

Τόνισε, ωστόσο, πως η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση τηρείται κανονικά, επισημαίνοντας πως η χώρα μας είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το νέο κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, αλλά και 65 κοντέινερ, ενώ θα υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι αναψυχής και περίπου 65 κοινόχρηστα μπάνια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, πρόσφυγες, αλλά και μετανάστες, «θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε. Πώς δηλαδή από τις σκηνές φτάσαμε σε σπιτάκια με αξιοπρέπεια, με κουζίνες, αλλά και όλα όσα είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από δύο δωμάτια με δύο διπλές κουκέτες το καθένα, μία κουζίνα και μία τραπεζαρία. Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ειδικά δωμάτια μόνο για γυναίκες, χώροι λατρείας, αλλά και ιατρεία.

mouz2

mouz3

mouz4

mouz5

mouz6

Εσωτερικό οικίσκου - κοντέϊνερ στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων που κατασκευάστηκε στη Θήβα, στο κτήριο του πρώην κλωστηρίου Σακίρογλου, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017. Όταν λειτουργήσει η δομή αναμένεται να φιλοξενεί περίπου 700 ανθρώπους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Εσωτερικό οικίσκου – κοντέϊνερ στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων που κατασκευάστηκε στη Θήβα, στο κτήριο του πρώην κλωστηρίου Σακίρογλου, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017. Όταν λειτουργήσει η δομή αναμένεται να φιλοξενεί περίπου 700 ανθρώπους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές