Έλληνας γιατρός έσωσε την αδελφή Σαουδάραβα βασιλιά

Κάτω από άκρα μυστικότητα ένας Έλληνας γιατρός από το Ηράκλειο της Κρήτης ταξίδεψε μέχρι την Σαουδική Αραβία για να σώσει την αδελφή του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν Αν Σαούντ η οποία είχε υποστεί σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο.

Ο επιμελητής Καρδιολογίας Μανώλης Σαλούστρος από το Ηράκλειο, ακολουθώντας όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, εξέτασε το μέλος της βασιλικής οικογένειας και μίλησε στο neakriti.gr για αυτή την μοναδική του εμπειρία.

Τα μέτρα ασφαλείας για την εξέταση της αδελφής του βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ και η μυστικότητα με την οποία μεταφέρθηκε ο Ηρακλιώτης γιατρός στο παλάτι ήταν πρωτόγνωρα για εκείνον.

Ο ίδιος δεν έβγαλε φωτογραφία με κανέναν γαλαζοαίματο από το παλάτι καθώς απαγορεύεται , αλλά επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, όπου γνώρισε μερικές κορυφαίες γιατρούς που εργάζονται εκεί.

Ο γιατρός από το Ηράκλειο της Κρήτης μαζί με γυναίκες γιατρούς σε Νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας

giat2

Ο Μανώλης Σαλούστρος μίλησε  επίσης για το πως του συμπεριφέρθηκαν οι Σαουδάραβες εκεί.  «Όπου κι αν έλεγα “ανά Γιουνάνι”, οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν και μου άνοιγαν τις πόρτες και τα σπίτια τους, αν και δεν το συνηθίζουν», περιγράφει ο γιατρός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα!

Ο κ. Σαλούστρος εδώ με το Διευθυντή της Μονάδας ο οποίος είναι από το Πακιστάν και ακόμη έναν συνάδελφό του καταγόμενος από το Σουδάν στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Νταμάμ-Χόμπαρ

gia2_1

Εκτός των άλλων, ο κ. Σαλούστρος βρέθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο National Guard στην Ανατολική Επαρχία, στο πολεοδομικό συγκρότημα των πόλεων Νταμάμ και Χόμπαρ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαουδική Αραβία και στο Βασιλικό Νοσοκομείο, ο ίδιος ανέφερε: «Τιμούν και υποστηρίζουν την μπούργκα και δεν τους το επιβάλλει κανένας. Οι γυναίκες από πεποίθηση δεν οδηγούν, αλλά το αποφεύγουν και οι άνδρες. Στη δομή της η κοινωνία μοιάζει με το ανωγειανό στοιχείο ως προς τη μητριαρχία. Οι άνθρωποι εκεί μας αγαπούν και μας το λένε! Το έβλεπα και με τους ασθενείς μου όταν έρχονταν για επανεξέταση».