Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων για μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

Στην εκκένωση καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο κτίριο του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 9 και το οποίο είχε καταληφθεί από άτομα τον Φεβρουάριο.

Στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν τουλάχιστον 120 μετανάστες που θα μεταφερθούν στο Κτίριο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και εν συνεχεία σε κέντρα φιλοξενίας στην Αττική. Οι αστυνομικοί εισήλθαν επίσης και σε κτίριο στη βίλα Ζωγράφου, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου, το οποίο είχε καταληφθεί από αντιεξουσιαστές το 2012.

Μάλιστα στο εσωτερικό του δεν βρέθηκε κανένα άτομο, ωστόσο μετά από κάλεσμα περίπου δέκα άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου εκ των οποίων τα επτά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Αυτή την ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί έξω από το Δρακοπούλειο για να μην μπορέσει κανείς άλλος να εισέλθει στο κτίριο.

Η επιχείρηση προκάλεσε την κινητοποίηση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου που απηύθηναν έκκληση για ενισχύσεις στην πλατεία Γαρδένιας στην περιοχή του Ζωγράφου αλλά και στην πλατεία Εξαρχείων και συμμετοχή στην πορεία στις έξι το απόγευμα.