Παραιτήθηκε η Γ. Αγγελοπούλου από Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων-Αιχμές για λάθη & παραλείψεις

Η Γιάννα Αγγελοπούλου παραιτήθηκε από Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι “ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν”.

“Συνεχίζω πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας”, δήλωσε και συνέδεσε την απόφασή της να παραιτηθεί με λάθη και παραλείψεις “που αφορούν την ιδιότητα της ως Πρέσβεως”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου:

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ.

Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.

Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου κατέχει τη θέση της Πρέσβειρας εκ Προσωπικοτήτων από το 1998, επί Υπουργού Εξωτερικών, Θόδωρου Πάγκαλου. Η θέση αυτή είναι έμμισθη, ωστόσο η ίδια ζήτησε να μην λαμβάνει μισθό από το Δημόσιο.

Οι θέσεις αυτές έχουν θεσμοθετηθεί προκειμένου η ελληνική διπλωματία να αξιοποιεί επιφανείς πολίτες σε διάφορες αποστολές και για συγκεκριμένο χρόνο.

Η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν ορίστηκε από την αρχή Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 2004, παρά το γεγονός ότι συνέβαλε σημαντικά για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Τότε, η Κυβέρνηση Σημίτη ήθελε να «αξιοποιήσει» την κ. Αγγελοπούλου με έναν τρόπο, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη αρωγή της στην προσπάθεια διεξαγωγής των Αγώνων. Κατέχοντας το διπλωματικό διαβατήριο, η Γιάννα Αγγελοπούλου συνέχισε να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στις συνομιλίες της με τους λεγόμενους «Αθανάτους» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το 2000 η Γιάννα Αγγελοπούλου μεταπήδησε στη θέση της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και το 2004 οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ίδια στο τιμόνι της διοργάνωσης.