Το τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας του ΑΠΘ στα 100 καλύτερα του κόσμου

Στον Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα της Quacquarelli Symonds το Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας κατατάχτηκε στα 100 καλύτερα του κόσμου.

Ο Περικλής Μήτκας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, σε σχετική ανακοίνωση που έκανε, σήμερα το πρωί, στο παλαιό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 30ης επιστημονικής συνάντησης. Αυτή τη συνάντηση τη διοργανώνει το Τμήμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και αυτό γίνεται για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ξεκίνησε δηλαδή αισίως το 30ο αρχαιολογικό συνέδριο για τις ανασκαφές στη Β.Ελλάδα.

Μόλις προχθές το Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας κατατάχτηκε στις θέσεις 51-100 ,σύμφωνα με τη διεθνής κατάταξη της QS όλων των πανεπιστημίου του κόσμου, όπως ανέφερε  κ.Μήτκας. Μάλιστα,  δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος που συνεργάζεται και είναι πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Επίσης τόνισε ότι :

“Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήμουν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μια συνάντηση κυρίως οικονομικού αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και εκεί άκουσα έναν ξένο ομιλητή, που μόλις είχε επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, να αναφέρει, μιλώντας για τις ευκαιρίες ανάπτυξης της Ελλάδας, ότι “η γη σας είναι στρωμένη με χρυσάφι, απλώς δεν ξέρετε πώς να το εκμεταλλευτείτε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς μου συμβάλλετε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ανακαλύπτοντας τον πλούτο που είναι κρυμμένος στη γη της Ελλάδας””.