Έρχεται η Δικαστική Αστυνομία... 24 χρόνια μετά!

Σάρκα και οστά φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει το πάγιο αίτημα των δικαστών και των εισαγγελέων για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, μετά και την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση της υπηρεσίας, 24 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική πρόβλεψη με νόμο του 1993!

Μπορεί βέβαια από τότε να έγιναν διάφορες προσπάθειες για την υλοποίηση της, αλλά έπεφταν στο κενό. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Κοντονή, στην επιτροπή θα συμμετέχουν εισαγγελείς και δικαστές που γνωρίζουν εκ των έσω τις ανάγκες της δικαιοσύνης. Σημειώνεται πως η εν λόγω επιτροπή οφείλει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να έχει καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν οι: Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την ιδιότητα της προέδρου και μέλη οι: Μαρία Σιμιτσή- Βετούλα, εφέτης Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, πρόεδρος Πρωτοδικών, Αντώνιος Αλαπάντας, πρόεδρος Πρωτοδικών, Νικόλαος Δεληδήμος, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Ελένη Λάππα, δικηγόρος, ειδική συνεργάτης στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.